Az albérlethirdetések leggyakoribb hibái

Mire figyelj, hogy jó legyen az albérlethirdetésed?

Ne olvasd el ezt a cikket, ha féláron akarod kiadni belvárosi, csendes, első emeleti, mégis napfényes, frissen felújított lakásod! Viszont, ha pénzt szeretnél érte kapni, akkor érdemes egy kis extra figyelmet fordítani a hirdetésed igényes megfogalmazására is.

Egy jó albérlethirdetés - ha önmagában nem is adja ki a lakást -, de nagyban megkönnyíti egy albérlet kiadását. Ne felejtsd el, hogy ez az első benyomás sokat elárul egyrészt magáról a kiadó lakásról, másrészt annak tulajdonosáról. Egy igényes lakástulajdonos igényes hirdetése jó eséllyel igényes albérlőt is fog vonzani, aki sajátjaként fog vigyázni a lakásra, ezért aztán pénztárcábavágó kérdés, hogy alábbi hibákat ne kövesse el az ember.

Az első benyomás sokat számít egy lakásról, épp ezért érdemes minél többet foglalkozni az albérlethirdetéssel

1. KÉPEK NÉLKÜL

Megkockáztatjuk, nincs az a frekventált környék és az a hívogató bérleti díj, ami önmagában, képek nélkül kiadná a lakást. Ha nincs kép, az mindig gyanús...


2. IGÉNYTELEN KÉPEK

Van azonban rosszabb is; ha vannak képek, de azok gyalázatosak: homályos, kivehetetlen, sötét vagy éppen vakító fotók totál rendetlenséggel rajtuk. Ki akarna egy ilyen tulajdonos lakását kivenni?


3. NINCS SZÖVEG

"Lakás kiadó!" - jobb esetben legalább a kerület vagy az utca még meg van adva, gyakran még az se. Abszolút nemtörődömségre vall.


4. ROSZ HEJJESÍRÁS

Öröm, bódóttá, ha mégis van leírás, de csak addig, amíg bele nem olvas valaki, hogy elborzadjon a fogalmazáson és a helyesíráson. Túltolt emotikonokkal, indokolatlan szövegkiemelésekkel és vastagításokkal még ezt is ki lehet maxolni gazdagon.

A rossz fogalmazás vagy helyesírás nagyban csökkenti a hirdetés minőségét

5. ÉRZELEMMENTES FOGALMAZÁS

"Ez egy olcsó kiadó lakás Budapesten." - persze, mert senki se érezte itt jól magát egy hónapnál tovább, főleg miután kifizette érte az első - teljes fizetésével pont megegyező - bérleti díjat. Nem túl meggyőző, ugye? Legyen a hirdetés szövege olyan lelkesítő, hogy akinek saját lakása van, még az is ide akarjon költözni, mert itt sokkal több élmény várja mint otthon!


6. NINCS ÁR

Olyan, mint az aláírás nélküli SZJA-bevallás - nem ér semmit.


7. TÚL MAGAS ALBÉRLETI DÍJ

Egy meggondolatlanul drága bérleti díj elrettenti a hosszú távú bérlőket. Ez azért nagy baj, mert addig semmi hasznot sem hoz a lakás, csak visz. Lássuk be, egyre több a kiadó lakás és megengedhető, hogy sokáig üresen álljon.