7 jótanács kiadó albérlet fényképezéséhez

Igényes albérlethez igényes bérlőket csak igényes képekkel találsz

Lassan az eddig szárnyaló kiadó albérletek piaca is telítődik. Ma már nem lehet szinte napok alatt kiadni egy akármilyen állapotú lakást, akármilyen magas áron. Nem állítjuk, hogy az olcsó albérletek Budapesten hamarosan többségbe kerülnek, de azt igen, hogy az indokolatlanul drága albérleti díjaknak leáldozott.

Az olcsó kiadó albérlet az árával hódít, egy jobb albérlet az igényességével akar kitűnni. Egy igényes albérletért az emberek többet is hajlandóak fizetni. Akik többet fizetnek jó lakásért, jó eséllyel igényesebbek önmaguk irányában is, vagyis jobban is fognak vigyázni a lakásra: rendszeresen karban tartják, megőrzik otthonosságát, stb.

Azonban a magasabb minőséget már a hirdetésben be kell tudni mutatni az albérletkeresők számára, egyrészt a fényképeken, másrészt az albérlethirdetés szövegén keresztül.

Igényes bérbevevőnek való kiadó albérlet fényképezéséhez adunk néhány hasznos tippet.

1. REND ÉS TISZTASÁG

Előfordulhat, hogy egy albérlet nem a legmodernebb bútorokkal van felszerelve, mégis vonzóbb lehet a bérbevevők számára, ha a képeken az látszik, hogy a lakás szép, tiszta és rendezett. Addig senki ne is gondoljon semmilyen fényképezésre, amíg nincs kitakarítva és nincs tökéletes rend az albérletben. A mindenféle használati tárggyal telezsúfolt lakás visszataszító látványt nyújt. Cipőarzenál, tusfürdő, sampon, fogkefe, Buksi kutya, Mirci cica és egyéb családtagok: nagypapa, nagymama és szekrénybe rejtett szerető semmiképpen se maradjon a képeken.

A pozitív benyomás érdekében takarítsunk fel és rakjunk rendet lakásunkban a hirdetésben szereplő képek elkészítése előtt

2. FÉNYKÉPEZŐGÉP

Használj állványt a fényképezéshez, így biztosan vízszintes lesz a képbeállítás és a kézremegés sem okoz gondot. Nincs annál idegesítőbb egy bérlő számára, mikor homályos és kivehetetlen a kép. A vaku bizonyos esetekben többet árt mint használ, helyette inkább hosszabb exponálási idővel dolgozz, így nem lesz túl fényes az előtér és túl sötét a háttér. A világítást is érdemes mindenhol felkapcsolni, még akkor is, ha nappal van.

3. LAKBERENDEZÉS

Egy csokor virág a konyhapulton, egy laptop a dohányzóasztalon, egy hanyagul a kanapéra ejtett takaró, szóval egy kis lakberendezői véna nem árt. Igyekezz a kiadó lakás legszebb arcát bemutatni! Úgy fényképezz, hogy az ingatlan a legszebbnek, legtágasabbnak, legkívánatosabbnak nézzen ki. Ugyanakkor jó, ha nem mutatsz meg mindent! Keltsék fel a képek az érdeklődést, de azért maradjon egy kis hiányérzet is, hogy legyen miért megnézni a lakást, hiszen a részleteket úgyis személyesen kell megbeszélni.

4. FÉNYVISZONYOK

Természetes fénynél fényképezz, miközben a világítást is felkapcsolod. Lehet, hogy nem sok extra fényt ad, de látszani fog a képeken, milyen a világítás. Kerüld a déli, vakító napsütést és a borult időt egyaránt. Az alkonyati napfény kellően kiegyensúlyozott fényerőt biztosít úgy, hogy a fény-árnyék kontraszt se okozzon problémát.

A hirdetés képeinek készítésekor és válogatásakor több dologra is érdemes odafigyelni

5. BEÁLLÍTÁSOK

Alapszabály, hogy mindig az ajtóból fényképezzük a helyiségeket. Fényképezés előtt vigyük ki a kisebb, kiegészítő bútorokat a szobából, kevesebb bútorral tágasabbnak fog tűnni a tér. A párhuzamos falak ne látszódjanak egyszerre a képen, mert a szűkösség érzetét keltik. Oldalról fogd be a helyiségeket, így azon túl, hogy több látszik belőlük a képen, a szoba mélysége is érzékelhetővé válik.

6. NE SPÓROLJ!

Se a képpel, se az elkészítésükre szánt idővel. A különböző helyiségeket akár eltérő időpontokban is lefényképezheted- pont abban a napszakban, amikor a legszebben mutatnak. A sok képből aztán ki tudod választani azokat, amelyek a legjobban sikerültek. Készíts külön szortimentet egy-egy hirdetési oldalra és figyeld meg, melyikre érkezik több érdeklődő!

7. SORREND

Bélyegképnek olyan képet válassz, amelyik egyrészt kicsiben is jól kivehető, másrészt a legfigyelemfelkeltőbb. A többi képet viszont olyan sorrendben töltsd fel, ahogyan a valóságban is haladnál a lakáson belül; így mintegy virtuális sétán keresztül mutatod be az ingatlan helyiségeit. Ha így teszel, azok az érdeklődők, akik személyesen is kimennek megnézni a kiadó lakásod, olyan otthonosan fogják magukat már elsőre is érezni benne, mintha hazaérkeztek volna. Ennél pedig nem is kell több egy sikeres lakáskiadáshoz.